Bankjegyblog

Pénzpiaci, bankjegy-forgalmi változások, érdekességek nem (csak) gyűjtőknek

Valuta árfolyam kereső

a keresést támogatja a valutacentrum.hu

Friss topikok

1 millió dolláros bankjegyet foglaltak le Szófiában

2010.03.16. 17:24 TabajdiCs

1 millió dolláros bankjegyet foglaltak le a bolgár határőrök a szófiai repülőtéren néhány nappal ezelőtt. A bankjegyet, amelyet a rajta lévő felirat szerint 1923-ban bocsátottak ki, egy Bulgáriából Spanyolországra tartó expressz küldeményben elrejtve találták meg egy tanúsítvány kíséretében, amely a bankjegy bemutatóját feljogosítja az 1 millió dollár átvételére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy ilyen címletű amerikai dollár soha sem létezett. A legmagasabb címletű amerikai papírpénz 1934-35 között készült, névértéke 100.000$ volt és Wilson elnök képmása díszítette.

Ennek ellenére a bolgárok szakértőkkel vizsgáltatják meg az elkobzott bankjegyet, hogy meghatározzák annak numizmatikai értékét.

Az 1 millió dolláros bankjegy ötlete már korábban is sok ember fantáziáját megmozgatta: egy amerikai cég például közel 130.000 dollárt fektetett egy olyan 7 számjegyű névértékkel rendelkező bankjegy kifejlesztésébe, amely mind megjelenésében, mind tapintásában a megszólalásig hasonlít az eredeti dollárra. Az elkészült bankjegyeket a mai napig gyártják és forgalmazzák ajándéktárgyként, de természetesen a boltban fizetni nem lehet vele.

Szólj hozzá!

Címkék: hamis dollár usd

A bejegyzés trackback címe:

https://bankjegy.blog.hu/api/trackback/id/tr161844590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása