Bankjegyblog

Pénzpiaci, bankjegy-forgalmi változások, érdekességek nem (csak) gyűjtőknek

Valuta árfolyam kereső

a keresést támogatja a valutacentrum.hu

Friss topikok

Újabb 1 millió dolláros bankjegy - ezúttal Dubaiban

2010.03.31. 17:39 TabajdiCs

Korábbi bejegyzésünkben hírt adtunk arról, hogy Szófiában lefoglaltak egy hamis 1 millió dolláros bankjegyet. Ezúttal a dubai rendőrség hálójába akadt egy ázsiai férfi, aki egy 1 millió dollár névértékű bankjegyet próbált meg eladni 450.000 dirhamért (kb. 125.000 dollár) a Dubai kereskedelmi negyedének tartott Al Garhoudban. A bűnőző azt követően került a rendőrség látókörébe, miután a helyi alvilágban elterjedt, hogy egy férfi vevőt keres egy bankjegyre, amelyről azt állítja, hogy 1 millió dollárnyi készpénzre lehet beváltani. A rendőrség beépített ügynökei potenciális vevőknek kiadva magukat egy hotelba csalták a férfit.

A férfi a találkozón elmondta, hogy több ilyen bankjegy is van a birtokában, ezt az egyet azért adja ilyen olcsón mert nagyon kell neki a pénz, a többinek már fél millió dollár lesz az ára. Egy dokumentumot is felmutatott, amely a bankjegy eredetiségét hivatott igazolni. A bankjegy átadásakor az ál-vevő rendőrök letartóztatták a férfit. Mind a bankjegy mind pedig az eredetiségét igazoló tanúsítvány hamisnak bizonyult. A letartóztatását követően házkutatást tartottak a férfinál, melynek során megtalálták a bankjegy és a tanúsítvány elkészítéséhez szükséges eszközöket is.

Íme a kérdéses bankjegyről készült kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 millió dolláros bankjegy természetesen nem létezik, és sosem létezett. A legmagasabb USD címlet, ahogy azt már korábban megírtuk a 100.000$-os volt, 1934-35 között gyártották egy rövid ideig.

Forrás: gulfnews.com

Szólj hozzá!

Címkék: dubai hamis usd

A bejegyzés trackback címe:

https://bankjegy.blog.hu/api/trackback/id/tr111884598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása