Bankjegyblog

Pénzpiaci, bankjegy-forgalmi változások, érdekességek nem (csak) gyűjtőknek

Valuta árfolyam kereső

a keresést támogatja a valutacentrum.hu

Friss topikok

A forint heti (05.09-05.13.) árfolyam mozgása a bankközi devizapiacon

2011.05.16. 11:24 TabajdiCs

A forint az utóbbi idők egyik legrosszabb hetét zárta pénteken. A romló piaci hangulat mellett a hazai fizetőeszközt gyengítette a lengyel kamatemelés híre is, amely a befektetők figyelmét a forintról a zlotyra irányította. A hét elején a Görögországgal kapcsolatos, az euró övezet esetleges elhagyásáról szóló pletykák rontották a piaci hangulatot, amely az euró gyengülését hozta a dollárral szemben. Ez a gyengülés aztán az egész hetet meghatározta, gyengítve a forintot is az euróval szemben. Az euró 265 Ft-on indította a hetet, majd a keddi enyhe korrekciót követően folyamatosan erősödött egész héten, 268 Ft-on zárva pénteken. A dollár nagyot ugrott hétfőn, amikor is 183 Ft-ról 186 Ft-ra erősödött egy nap alatt. Kedden aztán visszakozott 183 Ft-ig, majd szerdán ismét nagyot erősödött, egészen 187 Ft-ig. A pénteki nap adta meg a forintnak a kegyelemdöfést a dollárral szemben: az amerikai deviza 190 Ft-ba került péntek este, amely 7 Ft-os drágulást jelentett egy hét alatt. A svájci frank 212 Ft-on nyitotta a hetet, kedden azonban a vártnál kedvezőbb inflációs jelentés hatására a kamatcsökkentésre vonatkozó várakozások alábbhagytak, így gyengítve az alpesi devizát, amely 208 Ft-ig leszaladt kedd estére. A hét második felében aztán a frank ismét visszanyerte erejét és a hétfői nyitó szint fölé, 213 Ft-ra tudott erősödni.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: euró frank forint dollár deviza

A bejegyzés trackback címe:

https://bankjegy.blog.hu/api/trackback/id/tr22907713

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Döglött béka: Marha souvlaki csődben sült padlizsánnal 2011.05.16. 11:55:36

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges, akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen. Az Elvarázsolt Kastély exkluzív éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a ku...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása